.: Om Filmstudion!


Välkommen
till filmstudion i Gällivare! Här kan du få reda på lite mer om vad filmstudion är för något och vad vi sysslar med. Och, nej, vi "studerar" inte film. Vi gillar att se film på bio (där film ska ses), film som annars inte skulle visas här i Gällivare och Malmberget. Till hösten har vi dessutom plockat ut några riktiga godbitar. Varmt välkommen!

.: Var och När?

Höstens filmer visas i Folkets Hus/Blå forell i Gällivare, klockan 19.00torsdagar. Medlemskort för hösten kostar 300kr. (inkl. alla filmer, fika varje filmkväll). Filmstudion i samarbete med Gällivare Kommun Kultur, Sensus, LKAB och New Boliden

.: Kort om Oss

Filmstudion i Gällivare är en ideell filmklubb ansluten till Sveriges Förenade Filmstudios (SFF) som har som syfte att förmedla värdefull film (läs: film som annars inte skulle visas på våra biografer) till en större publik. Vi är den enda filmklubben i Gällivare kommun så gillar du film är det klart att du ska gå med i filmstudion. Den som löser medlemskort i Gällivares Filmstudio får se samtliga filmer som visas under den aktuella säsongen utan någon extra avgift. Vanligtvis visar vi filmer i två omgångar/säsonger, en gång på hösten och en efter jul.

Vad betalar du för då? Ja, de medlemsavgifter vi tar in ska täcka kostnaderna för lokalhyra, tryckning av programblad, maskinistlön, filmfrakter och medlemsavgiften till SFF. För medlemsavgiften till SFF får vi välja ett visst antal filmer per säsong från en katalog. SFF har genom avtal med olika bolag tillgång till ett urval av filmer, både nya och gamla, som filmbolagen "släpper" till oss. Vi kan alltså inte alltid se exakt den film vi önskar. Eller, rättare sagt, naturligtvis kan vi det, men då måste vi betala fullt hyrpris till bolaget i fråga. Och till det är vi inte tillräckligt många här i Gällivare / Malmberget.

Vi vill alltså bli fler! Med andra ord, vill du se ännu bättre film så locka med dina vänner och bekanta. Varför inte ta chansen att se något annat än det som kommer från Hollywood?